HACKERAT DHE VALËT CEREBRALE, BARRIERA E FUNDIT DO TË JETË MENDJA JONË!

Bindjet tona më të pathyeshme, dhe
idetë tona më sekrete, nuk janë më
të mbrojtura sic mendonim. Sipas
një kërkueseje të Universitetit të
Uashingtonit, mendja jonë mund të
lexohet ashtu sic mund të lexohet
një libër i thjesht.
Por si ndodh kjo?.
Janë hakerat, që mund të realizojnë
thithjen e ideve dhe mendimeve
tona, përmes një forme shumë të
thjeshtë.
Sipas shkencëtares Tamara Bonaci, e
cila ka referuar gjatë një konferencë
me temë “Enigmat mbi sigurinë”,
është e mundur që të zbulohen
idetë politike dhe fetare,
paragjykimet, frikërat personale,
madje edhe kushtet shëndetësore.
Dhe kjo shkruan TechSot.al, është e
mundur falë valëve cerebrale, të
prodhuara në reaksion me imazhe
zubliminale të thella, që
demonstrohen për milisekonda.
Gjatë testimit, pacientët, ishin të
lidhur me 6 elektroda, dhe luanin
një lojë që ka të bëjë me
kreativitetin, me rastin e Flappy
Ëhale, në të cilin ishin të inseruara
imazhe që kanë të bëjnë me disa
vende restorantesh, dhe kompani
prodhuese makinash.
Me të njëjtën teknikë, ëhstë e
mundur të zbulosh shumë më
shumë nga sa perceptojmë, dhe
madje, individi, nuk ka mundësi ta
fsheh informacionin, pasi askush nuk
është në gjendje të kontrollojë valët
cerebrale.
Megjithatë kërkuesja thotë se është
mjaft të vështirë të marrësh këtë lloj
infirmacioni, vetëm duke monitoruar
valët cerebrale, të njerëzve pa
dijeninë e tyre. Por kjo ka të bëjë
vetëm me teknologjinë që
disponojmë sot,në të ardhmen nuk i
dihet.

Share on Google Plus

About albania wap

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: