Ja si u bë prostituta kineze mbretëreshë e piratëve

Zheng Shi ishte një prostitutë kineze që
ndryshoi rrënjësisht jetën e saj duke u
bërë një lidere për piratët dhe që hyri në
histori si ‘terrori në detin e Kinës Jugore’.
Ajo lindi në vitin 1775 dhe emrin e
pagëzimit e kishte Shii Xiang Gu. Kur ishte
26 vjeç, ajo filloi të prostituonte në portin
tregtar të Kantonit në Kinën Jugore. Në
vitin 1801 ajo u martua me piratin e
famshëm Zheng Yi dhe flota e tyre filloi të
rritej me shpejtësi, duke arritur një numër
prej 1800 anijesh.


Share on Google Plus

About albania wap

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments: